CATERINGI WRZESIEŃ- PAŹDZIERNIK- PODSUMOWANIE

CATERINGI WRZESIEŃ- PAŹDZIERNIK- PODSUMOWANIE

Nasi uczniowie już trzy razy od rozpoczęcia roku szkolnego 2018/2019  przygotowywali i obsługiwali cateringi na uroczystościach pozaszkolnych. 4 września w MSA odbył się występ zespołu Mazowsze, dla którego sporządzaliśmy różnorodne potrawy. 11 października Zespół Szkół im. Marii Curie-Skłodowskiej obchodził swoje 55- lecie oraz organizował Powiatowy Dzień Edukacji Narodowej. Tam również nasi uczniowie pokazali swoje kulinarne i gastronomiczne umiejętności. Tydzień później Powiatowy Urząd Pracy poprosił nas o przygotowanie poczęstunku podczas Konferencji podsumowującej warsztaty ożywienia społeczno-gospodarczego i aktywizacji rynku pracy w ramach partnerstwa lokalnego powiatu mińskiego.

Wszystkie te wydarzenia wymagały od naszych uczniów oraz nauczycieli przedmiotów zawodowych wiele wysiłku związanego z organizacją, przygotowaniem oraz obsługą przyjęć.

Przystawki zimne i gorące oraz zupy przygotowywali uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej wraz z p. Jolantą Piskorz, p. Agnieszką Korczyk, p. M. Perkowską i p. Markiem Pawlaczykiem.

Za pyszne desery odpowiadali nasi cukiernicy pod opieką p. Jolanty Kulisz.

Catering nadzorowały panie E. Komuda i K. Wierzbicka, które wraz z uczniami technikum kształcącego w zawodzie kelner nakrywali stoły bufetowe i koktajlowe oraz odpowiadali za całościową obsługę przyjęcia.

Oczywiście dopełnieniem bankietów przygotowywanych przez naszą szkołę jest dekoracja florystyczna wykonana przez uczniów technikum architektury krajobrazu pod kierunkiem p. E. Wojtalewskiej- Lichoty.

Wiele słów uznania od gości świadczy, że po raz kolejny nasze potrawy oraz obsługa były na najwyższym poziomie.